Elon Musk sanoo, että Tesla ei asentanut Bitcoin-pankkiautomaattia

Elon Musk – sekä Teslan että SpaceX: n toimitusjohtaja – kiistää, että hänellä olisi bitcoin-pankkiautomaatti lähellä Nevadan Gigafactorya.

Voisiko Elon Musk olla vain kieltävänä?
Asiat alkoivat viime sunnuntaina, kun Will Reeves – salausmaksuyrityksen Foldin toimitusjohtaja – ilmoitti Twitterissä, että Liberty X: n bitcoin-pankkiautomaatti oli havaittu lähellä Teslan Nevadassa sijaitsevaa toimintaa. Twitter-twiitti sisälsi myös Google Maps -kuvan. Liberty X on bitcoin- ja kryptopohjaisten pankkiautomaattien valmistaja ja jakelija.

Musk vastasi kuitenkin nopeasti omalla viestillään kirjoittamalla yksinkertaisesti:

En usko, että tämä on paikkansa.

Kummassakin tapauksessa tämä ei estä muita uutisia ja yksityisiä lähteitä olemasta ristiriidassa Muskin kanssa ja väittämällä, että tehtaalla on todellakin kone. Yksi lähde väittää, että vaikka pankkiautomaatti on siellä, sitä voivat käyttää vain Teslan työntekijät ja että yleisöllä ei ole pääsyä siihen. Muissa tapauksissa ilmoitetaan, että vaikka Liberty X on vastuussa pankkiautomaatin asentamisesta, se ei ole mikään uusi. Se on väitetysti ollut siellä jonkin aikaa, ja kyky myydä bitcoin lisättiin vasta äskettäin kyseiseen koneeseen.

Liberty X on sittemmin toimittanut lausunnon myyntiominaisuudesta väittäen:

Kun operaattorit aktivoivat ominaisuuden, kuluttajat voivat alkaa ostaa bitcoinia pankkikortillaan pankkiautomaateista koko maassa.

Yritys sanoi myös, että kirjoitushetkellä noin 5000 erillistä, tällä ominaisuudella varustettua konetta on sijoitettu kaikkialle Yhdysvaltoihin. Siinä sanotaan myös, että se aikoo asentaa jopa 100000 konetta vuoden 2020 lopun jälkeen.

Painon aikana ei ole suoraa vastausta koneen läsnäoloon. Silti olisi järkevää, jos se olisi tehtaalla, kun otetaan huomioon, mikä hienovarainen salausvaluutta Elon Musk on ollut aiemmin. Emme voi unohtaa, että tämä on sama mies, joka oli mahdollisesti kilpailussa Dogecoinin uudena toimitusjohtajana, jota aiemmin Musk on kutsunut „parhaaksi kolikoksi“.

Vaikka nämä johtamissuunnitelmat eivät lopulta tuottaneet tulosta, autonvalmistajan maine on kasvanut tuosta hetkestä lähtien antamaan idean salaussijoittajille kaikkialla, missä hän on digitaalisen omaisuuden fani.

Sekoitettu BTC-historia
Lisäksi Musk on usein aiemmin kiittänyt bitcoinia, ja usein sanotaan, että bitcoinilla ja Teslan osakkeilla on vankka korrelaatio. Aina kun Teslan osakekanta nousee, bitcoin näyttää noudattavan esimerkkiä ja päinvastoin.

Samanaikaisesti Musk on ollut myös useiden kryptovaluuttaan liittyvien huijausten keskuksessa, mukaan lukien yksi Twitterissä viime heinäkuussa, jossa hakkeri ohitti sosiaalisen median tilinsä, joka suostutteli ihmisiä lähettämään bitcoininsa nimettömiin osoitteisiin, jotta hän voisi mahdollisesti käteistä digitaalisiin tuloihin.