Perfecte Storm of Demographics and Debt Fueling Rise of Bitcoin, zegt Morgan Creek Digital’s Mark Yusko.

De CEO en CIO van investeringsmanagementfirma Morgan Creek Digital zegt dat er een perfecte storm aan het brouwen is om de prijs van Bitcoin te verhogen.

In een interview op CNBC beweert Mark Yusko dat Bitcoin in de eerste plaats is bedoeld om te stijgen, omdat centrale banken de dollar blijven devalueren door meer geld te drukken als reactie op de groeiende schuldenlast en de pandemiegerelateerde economische crises.

„We hebben de perfecte storm voor waarom Bitcoin het zo goed doet en waarom het zo goed zal blijven doen. We hebben een vergrijzende demografie in de westerse wereld, we hebben enorme schulden, enorme persoonlijke schulden, enorme bedrijfsschulden, enorme overheidsschulden, en het wordt nog erger met alle gevolgen van Covid… De reactie van de centrale banken is om geld te drukken, en als je meer van iets drukt, wat gebeurt er dan met de waarde ervan? Het gaat naar beneden.

Dus Bitcoin is een van de enige geluidsgeluiden op de planeet. Je hebt [goud], zilver en nu heb je digitaal goud: Bitcoin.

Dus als een schaars goed wordt vergeleken met een niet schaars goed, hebben we wat we het ‚fiatfiasco‘ noemen. En het is echt al sinds de jaren ’70 aan de gang en als je kijkt naar de waarde van geld, wordt het nog steeds vernietigd door de creatie ervan. Bitcoin doet het tegenovergestelde. We weten hoeveel Bitcoin de komende 140 jaar elke dag wordt gemaakt, en het wordt gecontroleerd door de wiskunde, niet door individuen“.

Over de sterke prijsschommelingen van Bitcoin Pro gesproken, Yusko wijst op de vroege prijsschommelingen van de dollar, wat suggereert dat Bitcoin gewoon wat tijd nodig heeft om te rijpen uit zijn eigen volatiliteit.

„Het is programmeerbaar geld. Als geld jong is, is het erg volatiel. Denk eens aan het moment dat de dollar voor het eerst werd gebruikt, het had wilde schommels, omdat mensen niet wisten wat het was. De dollar bestaat pas sinds de jaren 1700. Het is een zeer jonge munt. En valuta’s zijn in de loop der tijd spectaculair volatiel geweest…

In deze begintijd, wanneer mensen het als een handelswaar zien en mensen het als een schaars goed beschouwen, zal het meer volatiliteit hebben, maar na verloop van tijd zullen we zien dat het digitaal geld wordt“.

Terwijl Bitcoin verder gaat met wat Yusko denkt dat het als digitaal geld wordt gezien, legt het hoofd van Morgan Creek Digital uit dat Bitcoin waarschijnlijk het schaarsste goed op de planeet zal worden.

„Het best presterende bezit van de afgelopen tien jaar zijn geen aandelen, het is niet eens Bitcoin… Het is eigenlijk inbare Porches omdat er maar drie mannen in de wereld zijn die ze kopen: Jerry Seinfeld, Jay Leno, en Jon Shirley bij Microsoft. Als er een beperkt aanbod is… en een stijgende vraag, stijgen de prijzen. Dus de prijs zal voor altijd blijven stijgen voor Bitcoin.

Wat er in de loop van de tijd zal gebeuren is dat het zal worden opgesplitst in meeteenheden die Satoshis worden genoemd, [die] acht cijfers achter de komma zijn. We hebben ongeveer honderd miljard satoshis en dus als je denkt aan een schaars goed…

Bitcoin is eigenlijk de schaarsste aanwinst ter wereld op basis van de voorraad-naar-stroommaatstaf“.